Aan het woord is de 66-jarige Frans Goorhuis, wiens moeder, broer en zus zijn overleden aan kanker. Als Frans zelf een melanoom ontdekt en nierkanker krijgt, besluit hij dat zijn nalatenschap naar KWF zal gaan.
Frans: “Toen ik 2,5 jaar oud was, overleed mijn moeder aan de gevolgen van kanker. Jaren later trokken ook mijn broer, zus én ikzelf het verkeerde lootje. Gekscherend zeg ik weleens dat ik uit een kankerfamilie kom. Mijn broer had asbestkanker en was niet meer te redden. Mijn zus verloor ik een paar jaar geleden aan alvleesklierkanker. Tussen haar diagnose en overlijden zat slechts 3 maanden. Zelf heb ik nierkanker en melanoom gehad. Gelukkig sloegen de behandelingen bij mij aan, maar ik hoop dat dit anderen bespaard blijft. Daarom gaat mijn erfenis naar KWF”.
“Ik houd graag de regie over mijn eigen geld. Maar als ik in mijn vriendenkring vraag wie een testament heeft, hebben veel dat nog niet geregeld. Dan denk ik: jongens, denk eens na. Manoel en ik hebben geen kinderen. Dat geldt voor meer homoseksuele stellen. Dan is het helemaal verstandig om na te denken waar je geld naartoe gaat als je er niet meer bent. Het maakt me niet uit of mijn geld gaat naar voorlichting, training voor vrijwilligers, kankeronderzoek of iets anders. Ik wil dat mijn erfenis wordt besteed aan iets waar op dat moment het meeste behoefte aan is. En door na te laten aan KWF weet ik dat dat in orde komt.”
Frans: “Een eenvoudig testament kost maar een paar honderd euro en dan heb je het gewoon geregeld”. Zijn partner Manoel vult aan: “Het geeft me een rustig gevoel dat we het goed geregeld hebben. We kiezen er bewust voor om onze erfenis niet aan onze broers en zussen te geven. We hebben er goed over nagedacht wie we met ons geld het beste kunnen helpen. Voor mij zijn dat mijn neefjes en nichtjes in Brazilië. Voor Frans is dat KWF. Mooi dat we dat zo hebben kunnen regelen.”
Vorig jaar kregen zo’n 124.000 Nederlanders de diagnose kanker. En inmiddels leven zo’n 830.000 Nederlanders met en na kanker. Ook voor hen wil KWF zorgdragen voor kwalitatief goed onderzoek en goede zorg.
Door na te laten aan KWF, draagt u op een bijzondere manier bij aan de gezondheid en het welzijn van volgende generaties.
Veel mensen vinden het lastig om na te denken over hun nalatenschap. Maar het kan ook rust geven als u vast nadenkt over uw nalatenschap. Weet u bijvoorbeeld dat u belastingvrij kunt schenken aan KWF, omdat KWF als erkend goed doel geen erfbelasting hoeft te betalen? Zo kunnen we uw nalatenschap volledig inzetten voor onze missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen, meer mensen die beter leven met en na kanker en aandacht voor sterven als iemand niet meer beter kan worden.
En weet u dat u aan kunt geven waar u uw nalatenschap aan wilt laten besteden? Bijvoorbeeld aan onderzoek naar een bepaalde nieuwe behandelmethode of een bepaalde kankersoort?
Onze juristen zijn gespecialiseerd in familie- en erfrecht en zorgen voor een zorgvuldige afwikkeling van uw nalatenschap, geheel naar uw wens.
Bent u geïnteresseerd in een gesprek over de mogelijkheden om KWF te steunen? Neem dan contact op met KWF Publieksservice: 0900 202 00 41 (gebruikelijke belkosten) of nalateninfo@kwf.nl